Folksam LO Pension fyller 20 år!

För vissa är 20 år en relativt kort tid, men för oss är det hela vårt liv och mycket har hänt sedan starten. Följ med tillbaka till 1990-talet och minns eller lär dig hur det var när Folksam LO Pension startade.

Det är med vind i seglen som Folksam LO Pension nu firar 20 år. Målet är det samma som alltid. Att genom ett långsiktigt och hållbart erbjudande ge våra kunder en schysst pension.

1990-talet var mycket av en brytningstid i Sverige. Vi blev medlemmar i EU, återhämtade oss från en av de värsta lågkonjunkturerna i modern tid, reformerade det allmänna pensionssystemet och vi gick från ett förmånsbestämt tjänstepensionssystem till ett premiebaserat system. Nu blev det också möjligt att själv välja förvaltare av sin kollektivavtalade tjänstepension.

En långsiktig partner

Många av de fonder som dök upp på marknaden kritiserades för höga avgifter och därför ville LO hitta en långsiktig partner, för att erbjuda medlemmarna i LO-kollektivet ett prisvärt alternativ. Det var mot den bakgrunden som Folksam LO Pension bildades.

Uppdraget var då att erbjuda ett bra alternativ för alla anställda på SAF-LO området och värna om LO-medlemmarnas pengar och idag har omkring en halv miljon människor valt att pensionsspara i fonder hos oss.

Mer än 100 miljarder

Vi har haft en fin utveckling under de här 20 åren och under årets tredje kvartal passerade vi 100 miljarder i placeringstillgångar. De senaste åren har kundnöjdheten ökat stadigt och vi ser att allt fler väljer Folksam LO Pension.

De riktlinjer som drogs upp vid bolagets grundande gäller fortfarande, att erbjuda en schysst pension vilket innebär att jobba för låga avgifter, långsiktigt god avkastning och ett hållbart urval av fonder.